SVAĐA SA SDP-OVIM ZASTUPNICAMA

Kosor bijesna izletjela iz Sabora

16.11.2010 u 19:33

Bionic
Reading

Premijerku Jadranku Kosor, pred kraj govora u Saboru, neartikuliranim upadicama prekinule su zastupnice SDP-a Gordana Sobol i Milanka Opačić, što je Kosor jako naljutilo, te se na izlasku iz Sabora požalila nekolicini kolega

Nakon što je pred kraj saborske rasprave o proračunu u ime klubova premijerka Kosor apelirala da sutrašnja pojedinačna rasprava bude u skladu s činjenicama, njezin govor prekinule su zastupnice u redovima oporbe.

Kako su mikrofoni bili isključeni, nije se čulo što su Gordana Sobol, a navodno i Milanka Opačić dovikivale premijerki Kosor. Oni koji su čuli kažu da su to bili povici kakvi se čuju od protivničkih navijača na stadionima i poruke da prekine govoriti.

Kosor se na to isti tren uvrijedila, te je rekla: 'Sram vas bilo, tako mi upadati u riječ, ali bez obzira na to, ja ću nastaviti govoriti. Sram vas bilo!'

Glasnogovornica Vlade Martini Banić je na pitanje tportala što se točno dogodilo odgovorila da se Kosor nije uvrijedila te da taj slučaj uopće nije kasnije spominjala. Što su joj točno političarke iz SDP-a dovikivale niti glasnogovornica Banić nije čula, ali kaže da joj je Gordana Sobol nešto dobacila na podatke koje je Kosor iznosila vezane za razdoblje od 2000. do 2003. godine.

Ipak, bili smo svjedoci premijerkinog ponašanja na izlasku iz dvorane Sabora a i fotograf tportala 'uhvatio' je trenutak svojim objektivom. Premijerka Kosor bila je vidno uznemirena, požalila se svojim kolegama iz HDZ-a, ministrima Darku Milinoviću i Ivanu Šukeru, potpredsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu, pa i SDP-ovom Josipu Leki: 'To nije uredu, one to nisu smjele učiniti...'  - govorila je između ostalog Kosor.

Leko je odmah rekao da će razgovarati s kolegicama i ispitati o čemu se radi jer nije bio u Saboru u tom spornom trenutku.

Očito su je kolege utješile jer je iz Sabora izašla ipak sa smiješkom, ili je samo primjetila budno oko fotografa tportala.