PREPORUKA STOŽERA

[FOTO] Koronavirus ispraznio centre gradova diljem Hrvatske: Puste ulice Zagreba, Splita i Rijeke

21.03.2020 u 22:34

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je danas najteži dan od pojave koronavirusa u zemlji. Broj oboljelih dramatično je skočio i trenutno je na 206 slučajeva, a uvedene su strože mjere, zabrana okupljanja i zadržavanja na otvorenome. Građane se pojačano poziva da ostanu doma, kako bi se što je moguće više umanjilo širenje virusa, a sudeći po pustoši gradskih ulica u subotu navečer, poruke su shvatili ozbiljno

Brojni apeli stručnjaka i strah od koronavirusa, a svakako i zahladnjenje danas poslijepodne, doveli su do toga da su ulice Zagreba u subotu navečer puste.

Slična je situacija i u drugim dijelovima zemlje gdje su centri gradova sablasno prazni.

  • +73
Potpuno prazni gradovi zbog pandemije koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

U Hrvatskoj je trenutno 206 oboljelih, a u periodu od 24 sata broj se povećao za 78 slučajeva, rekao je na današnjoj redovnoj konferenciji ministar zdravstva Vili Beroš. 'U uzlaznoj smo fazi epidemijske krivulje', upozorio je i dodao da je najučinkovitija mjera da se spriječi daljnje širenje virusa ostanak doma te održavanje razmaka od dva metra, bilo unutra bilo vani.

I ministar unutarnjih poslova Davor Božinović apelirao je na građane da bez potrebe ne izlaze iz svojih kuća. Policija, upozorio je, 'naredbe i upozorenja da se ljudi raziđu s javnih površina daje usmeno preko megafona', a one će koji ih ne budu slušali početi novčano kažnjavati. na

'Od karantene ćemo biti onoliko daleko koliko se budemo odgovorno ponašali, a to će se vidjeti po broju oboljelih u sljedećih nekoliko dana. Bitna je dinamika kojom se povećava. To su napravili i drugi kad nema dovoljno samokontrole pa možda ćemo morati i mi', rekla je danas ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić.