ODLAZI U ZYNGU?

Kontroverzni Don Mattrick napušta Microsoft?!

01.07.2013 u 19:40

Bionic
Reading

Prije samo nekoliko minuta internetom su se proširile glasine da je će čovjek koji je nadzirao razvoj Xbox One konzole napustiti Microsoft i preuzeti predsjedničko mjesto u – Zyngi

Lice gospodina koji se odaziva na ime Don Mattrick dobro su upamtili svi koji barem povremeno prate gaming scenu. Radi se naime o čovjeku koji je direktor Microsoftovog odjela za interaktivnu zabavu koji pak, između ostaloga, nadzire i Xbox diviziju.

 

Upravo je on svijetu predstavio Xbox One konzolu i kasnije dao i nekoliko kontroverznih izjava poput one da svi koji nemaju internet vezu umjesto Xbox One mogu jednostavno kupiti Xbox 360. Iako je Microsoft sve sporne odluke na kraju iz temelja izmijenio, šteta je nanešena i pitanje je hoće li Microsoft ikada uspjeti isprati stigmu koja će od prvog dana pratiti Xbox One.

 

Bilo kako bilo, AllThingsD donosi glasinu da Don Mattrick napušta Microsoft kako bi preuzeo Zyngu, tvrtku koja je već više od godinu dana u potpunom rasulu. Naravno, službena potvrda još se uvijek očekuje, no ovakav razvoj stvari nije nimalo nemoguć.

 

Don Mattrick je s radom u Microsoftu započeo 1997. godine nakon što je 25 godina radio u EA.