ASAD S PUTINOVIM MEZIMCEM

Kontroverzni Čečen Ramzan Kadirov ide u Siriju

04.04.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je danas kako se sprema posjetiti Damask na poziv sirijskog predsjednika Bašara Al Asada

‘Predsjednik Asad me je dvaput pozvao u goste, no jednostavno nije bilo vremena za susret, no uskoro ću zasigurno otići u Siriju’, kazao je Kadirov, a prenose ruske novinske agencije.

Na pitanje hoće li posjet biti prije rujanskih izbora, Kadirov je kazao da će posjetiti Siriju prije izbora kako bi izbjegao oduzimanje putovnice, podsjećajući kako je posjetio Damask prije rata u toj bliskoistočnoj državi.

Inače, po mnogočemu živopisni čečenski predsjednik prošlog je listopada zatražio od ruskog predsjednika Vladimira Putina dopuštenje da u Siriju pošalje svoje postrojbe kako bi se borile protiv pripadnika tzv. Islamske države, dodajući kako su njegovi borci već prisegnuli na borbu do samog kraja.

‘No mi za takvu odluku trebamo dopuštenje vrhovnog zapovjednika', dodao je Kadirov pozivajući se na ruski ustav, naglasivši kako čečenske specijalne postrojbe imaju zavidnu razinu obučenosti koju bi Kremlj trebao znati cijeniti, ali i iskoristiti u borbi protiv ISIL-a. Moskva pak tom prilikom nije službeno reagirala na ponuđene usluge predsjednika Kadirova.