UOČI DRUGOG KRUGA PRIVATIZACIJE

Končar još uvijek zainteresiran za škverove

22.01.2010 u 18:16

Bionic
Reading

Do 15.veljače trebao bi biti raspisan natječaj za drugi krug privatizacije hrvatskih brodogradilišta, a Ministarstvo gospodarstva je počelo je razgovarati s potencijalnim kupcima

Nakon prvog propalog kruga privatizacije škverova, vladajući su, izgleda, odlučili preuzeti puno aktivniju ulogu u privatizaciji, te su počeli razgovarati s potencijalnim kupcima. Kako su poručili iz Ministarstva gospodarstva, sve do objave natječaja njihova vrata bit će otvorena svima koji imaju interes za sudjelovanje u ovoj vjerojatno najtežoj privatizaciji, s obzirom na to da je stečaj jedina preostala opcija.

Na razgovoru s resornim ministrom Đurom Popijačem, potvrđeno je u ministarstvu, ovih se dana našao i Danko Končar. Kako je Jutarnjem listu potvrđeno iz neslužbenih izvora, Končar je potvrdio interes za sudjelovanje u privatizaciji, ali samo pod uvjetom da država preuzme sve dospjele dugove, dok je on spreman vlastiti kapital uložiti u obliku nužne dokapitalizacije.

Za škverove je još uvijek zainteresiran i milijarder Philip Zepter, no njegov je interes primarno fokusiran na brodogradilište Kraljevicu. Blaž Buble, direktor Zepterove tvrtke Propela, za Jutarnji je rekao da očekuje razgovore u Vladi budući da su oni svoj pismeni prijedlog oko modela privatizacije uputili još nakon prvog natječaja. 'Do danas nikakav odgovor iz Vlade na tu ponudu nismo dobili', poručio je Buble

Prema riječima glasnogovornika ministarstva Tomislava Mazala, natječaj bi trebao biti raspisan u najavljenom terminu dakle do 15. veljače, a osim u domaćim medijima, bit će objavljen i u Financial Timesu te još nekim relevantnim inozemnim medijima.