SLUČAJ PARKING

Komu izazvali udarci nogom u glavu

10.02.2009 u 12:43

Bionic
Reading

Zagrebačka policija osumnjičila je 19-godišnjaka za brutalan napad na 17-godišnjeg Stjepana U., kojeg je patrola pronašla kako bez svijesti leži na cesti nedaleko Mercatora u Vukovarskoj ulici

Nesretni mladić slavio je prijateljev rođendan u atomskom skloništu na Ferenščici, a nedaleko od skloništa starije društvo zabavljalo se u kafiću Papilon.

Nakon što se kafić zatvorio, društvo se preselilo u sklonište. D. V. (19) tamo se posvađao s jednom djevojkom. Potom je otišao kartati s prijateljima u stan, no kasnije se vratio po još pića. Odmah se posvađao sa 16-godišnjakom, mladićem djevojke koju je prethodno maltretirao, a onda je na njega fizički nasrnuo. U naguravanju, 16-godišnjak je pao na 17-godišnjeg Stjepana koji je ostao ležati na podu.

Prijatelji 19-godišnjeg D. V. pritom ga udaraju nekoliko puta nogom u glavu te se nakon nekog vremena udaljavaju s rođendanskog tuluma, a prijatelji ozlijeđenog Stjepana izvlače 'na zrak', piše Jutarnji list.

Vidjevši da je Stjepan ozlijeđen, prijatelj napadača izveo ga je iz skloništa. Misleći da mu je bolje, pustili su ga da tramvajem ide kući, no on je oko tri u noći izašao van. Nakon sat vremena, policija ga je našla kako onesviješten leži na parkiralištu nedaleko od  trgovačkog centra Mercator u Vukovarskoj ulici. Mladić je primljen u bolnicu u nedjelju oko četiri sata ujutro gdje mu je utvrđen prijelom lubanje na području sljepoočnice s epiduralnim hematomom, koji je uklonjen operativnim zahvatom. No, njegovo stanje  i dalje je neizvjesno zbog oštećenja mozga, do kojeg je došlo zbog otekline i krvarenja.

D. V. je uz kaznenu prijavu odveden u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.