INTERVJU TJEDNA

Komadina: S HDZ-om se moramo tući zajednički

13.02.2016 u 12:52

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina, gostujući u 'Intervjuu tjedna' Hrvatskog radija i govoreći o unutarstranačkim izborima, naglasio je da treba vratiti socijaldemokraciju u članstvo, a SDP - članovima

Osvrćući se na dosadašnji tijek kampanje, rekao je da se u javnosti treba čuvati teških riječi i kvalifikacija. Uvjeren je da je Zoran Milanović antifašist, što kaže - ne može reći za Tomislava Karamarka i mnoge ljude iz njegove stranke.

'Duboko želim i vjerujem da su oba antifašisti, što za Zorana znam da jest, ali nisam siguran za Karamarka i za mnoge njegove ljude. HDZ pušta duha iz boce, ali ga je teško u bocu vratiti. Antifašizam mora biti temeljna hrvatska vrijednost, na njemu je Hrvatska nastala i mladi to moraju učiti u školama. Moramo imati zakone koji sankcioniraju ksenofobiju i fašizam, a ne koketirati s ustaštvom', kazao je Komadina komentirajući slučaj ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Govoreći o izborima u SDP-u, kazao je da je spreman na javno sučeljavanje, ali to smatra nepotrebnim.

'Treba vratiti socijaldemokraciju u članstvo i SDP članovima. Bez obzira na rezultat', poručio je. SDP mora ostati jedinstvena stranka. 'Svi mi se moramo zalagati za socijaldemokratske vrijednosti i svi se, ako ćemo govoriti ratničkim jezikom, tući protiv HDZ-a. Pa ja se, hvala ti Bože, tučem s HDZ-om 25 godina i to uspješno. Ni jedne izbore nisam izgubio pa neću ni ove', kazao je Komadina.