KOMADINA: mi ili oni

'Očekujem od SDP-ovaca da Bernardića podrže osam godina, kao što smo mi Milanovića'

20.03.2017 u 12:17

Bionic
Reading

Iako se neslužbeno najavljivalo da bi dogovor između SDP-a i HNS-a oko grada Zagreba trebao pasti protekli vikend, to se još nije dogodilo. Situaciju u Zagrebu na redovitoj tjednoj press konferenciji komentirao je i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina

Kako doznajemo, dogovor SDP-a i HNS-a u Zagrebu zapeo je oko liste. HNS navodno traži čak osam mjesta na zajedničkoj listi koju bi prema njihovoj ideji predovila Anka Mrak Taritaš, no u SDP-u smatraju da HNS traži malo previše.

Je li prihvatljivo da Anka Mrak Taritaš uz to što je kandidatkinja za gradonačelnicu predvodi i zajedničku listu, komentirao je i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

'Bit će prihvatljivo sve što odluči predsjednik Bernardić jer je on u naravi faktički predsjednik Zagreba bez obzira na to što je prenio ovlasti. Radi se o tome da je Anka Mrak Taritaš već godinu dana u kampanji i radi se o tome da Zagreb nije bilo koja jedinica lokalne samouprave, u političkom smislu Zagreb je pola Hrvatske. Prema tome, ponavljam, uspješni pregovori su oni u kojima su svi jednako nezadovoljni', kazao je Komadina.

Prokomentirao je i mogućnost da SDP u Vukovarsko-srijemskoj županiji podrži bivšeg Mostovog ministra Tomislava Panenića. 'To su stvari, rekao je predsjednik Bernardić, o kojima će odluku donijeti županijska organizacija vukovarsko-srijemska. Bolje je da županijom upravlja Most umjesto HDZ-a, a najbolje da upravlja SDP', kazao je Komadina.

Na pitanje novinara, osvrnuo se i na nedavna zbivanja unutar samog SDP-a, odnosno na raspravu o imenovanjima u saborskim odborima, ali i nedavno glasovanje o zamjeni Zorana Milanovića Alenu Prelecu.

'Pojedinci su iskočili. Ono što ja očekujem od kolegica i kolega u SDP-u, a pogotovo dužnosnika je da podržavaju predsjednika Bernardića barem osam godina, koliko smo mi podržavali Milanovića', kazao je Komadina.

Na pitanje treba li one koji glasaju kontra odluci kluba sankcionirati, Komadina je kazao: 'O sankcijama, o tom potom. Važniji su sada lokalni izbori. Odgovorni član SDP-a mora voditi računa o interesima SDP-a u cjelini, a ne osobnim ambicijama', kazao je Komadina.