STAO UZ ŽENE

Mrsić oprao Bernardića: SDP pao na testu zamjene za Milanovića

09.03.2017 u 11:39

Bionic
Reading

Nakon što je zbog odluke o zamjeni za Zorana Milanovića u Saboru reagirala potpredsjednica SDP-ova Foruma žena Melita Mulić, kritike je na Facebooku iznio i bivši ministar rada i SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić

Promjenom vodstva SDP-a, poručuje Mrsić u statusu na Facebooku, članovi su svima u stranci poslali jasnu poruku o potrebi zaokreta u politici i postupanju SDP-a, pa tako i kada je riječ o zastupljenosti žena u svim tijelima SDP-a i u Hrvatskom saboru.

'Odluka vodstva SDP-a da upražnjeno zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru ne popuni jedna od naših kolegica s liste, ukazuje na činjenicu da željene promjene u postupanju SDP-a prema našim kolegicama u stranci još uvijek nisu zaživjele', napisao je Mrsić.

Ako SDP želi biti predvodnik uspostave Dobrog društva u Hrvatskoj, smatram da svojim postupanjem i politikom koju provodi mora biti uzor za postupanje drugih. Primjerom moramo pokazati da smo vjerodostojni u načelima koja zagovaramo. Neizborom jedne od naših kolegica u Hrvatski sabor, smatram da je SDP pao na tom testu', oštro je kritizirao Mrsić.

'Nadam se da će ovo biti zadnji primjer nevjerodostojne politike SDP-a prema našim kolegicama, ali i svim ženama u Hrvatskoj', zaključuje Mrsić.

Podsjetimo, u ponedjeljak je predsjednik SDP-a Davor Bernardić donio odluku da će Zorana Milanovića u Saboru zamijeniti Alen Prelec. Međutim, prije njega na listi bile su dvije žene - Melita Mulić i Karolina Leaković, koje je Bernardić jednostavno preskočio. Zbog toga ga je jučer žestoko kritizirala i sama Mulić.