SABO O IZBORIMA U SDP-U

Komadina ili Milanović? Pa tko želi da ga promovira zatvorenik, kriminalac?

26.02.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Kako je sam izišao, tako se u SDP i vratio nakon izdržavanja sedmomjesečne zatvorske kazne bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Nekada član stranačkog Predsjedništva i saborski zastupnik u SDP-u je sada običan član. Uoči unutarstranačkih izbora njegova podrška, smatra, nije toliko važna nijednom od dvojice kandidata u utrci za prvog čovjeka SDP-a. Istovremeno, u njegovoj susjednoj slavonskoj županiji SDP-ovci drže da će novi predsjednik biti onaj aktualni, Zoran Milanović

'S obzirom da sam osoba koja je bila u zatvoru, kriminalac, zar mislite da bi možda nekom od kandidata odgovaralo da ga javno promoviram? Možda bi to imalo suprotan učinak za njih', rekao je Sabo za tportal.

Niti jedan od dvojice kandidata, Zoran Milanović i Zlatko Komadina, za sada od njega nisu zatražili da ih podrži na bilo koji način.

'Smatram kako moja podrška u ovom trenutku nije toliko važna nijednom od njih. Bitno je kako će se predstaviti', kaže Sabo.  

Dok je krajnji istok Hrvatske već obišao i stranačke kolege u Slavoniji posjetio Komadina, Milanović je ovdje odradio tek dio posla. Početkom ožujka trebao bi se u nju vratiti, a za Dan žena 8. ožujka očekuju ga u Vukovaru.

Iako, smatraju neki slavonski SDP-ovci, kandidati imaju jednak pristup stranačkoj infrastrukturi, različito ju koriste. Svakome je, tumače, omogućeno da predstavi svoje programe, ali nije uobičajeno da se pojavljuju na izbornim konvencijama lokalnih organizacija, što je prilikom posjeta Slavoniji, kažu, iskoristio Komadina i iznenada se pojavio na nekima od njih.   

Iako će organizacija zauzeti stav prema onome kako njeni članovi budu glasali, SDP-ov saborski zastupnik i predsjednik osječko-baranjske organizacije Domagoj Hajduković misli da će Zoran Milanović 'dobiti izbore, samo je pitanje s kojom razlikom'.

'Moja je osobna impresija da će Milanović dobiti više glasova, a to temeljim na razgovorima sa svojim članovima osječko-baranjske organizacije. Vjerujem da je situacija vrlo slična i u Virovitičko-podravskoj županiji jer je to moja izborna jedinica koju dobro poznajem', kaže Hajduković.

Iako su mu neki na početku kampanje priznali da nisu skloni opet birati Zorana Milanovića, s njenim odmicanjem su se predomislili.