novi zakon

Komadina o prekrajanju izbornih jedinica: Radi se o 'par excellence' izbornoj svinjariji

15.05.2023 u 14:07

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u ponedjeljak se u vezi s promjenama Zakona o izbornim jedinicama oštro usprotivio premještanju Krka i Raba iz 8. u 7. izbornu jedinicu, dodajući kako nedostaju samo još Goli otok i Lepoglava pa da "cirkus bude kompletan"

U dijelu medija ovih se dana spominje jedna varijanta novog Zakona o izbornim jedinicama prema kojoj bi ta dva otoka bila u 7. izbornoj jedinici.

„U javnosti je curilo ovih dana da će se Krk i Rab iz 8. izborne jedinice prebaciti u 7. izbornu jedinicu. Jasno mogu reći da se, ako se Krk i Rab prebacuju u 7. izbornu jedinicu, radi o izbornoj svinjariji, i to 'par excellence' izbornoj svinjariji. To bi značilo da su po tom zakonu Goli otok i Remetinec u istoj izbornoj jedinici. Još samo fali Lepoglava pa da cirkus bude kompletan“, rekao je Komadina.

Govoreći na redovitoj konferenciji za novinare o rebalansu županijskog proračuna, o kojemu će se raspravljati na sljedećoj Županijskoj skupštini, istaknuo je da je suficit ostvaren zbog dva razloga.

„Prvi je prijenos sredstava iz prošle godine koji se povećao s 2,1 na 7,1 milijun eura, plus šest milijuna eura proračunskog viška nastalog u projekciji ove godine", rekao je Komadina, ističući kako je to ukupno 11,1 milijun eura suficita, koji će se, među ostalim, iskoristiti za preveniranje gubitaka proračunskih korisnika, ponajprije zdravstva, to jest županijskog Doma zdravlja i službe hitne pomoći.

Komadina je čestitao Letu 3 na „fenomenalnom nastupu na Eurosongu, koji su građani prepoznali, a žiri, nažalost, nije“.

Čestitao je i 70-ak maturanata koji su u sklopu ovogodišnje Maturijade darovali krv.