podrška u rijeci

Grbin o prelasku granice za izbore: Ni kad glasamo ni kad umremo, ni u smrti ne možemo biti jednaki

14.05.2021 u 12:22

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je na Korzu u Rijeci dao podršku SDP-ovim kandidatima za gradonačelnika Rijeke Marku Filipoviću i za primorsko-goranskog župana Zlatku Komadini

Grbin je ustvrdio da je SDP na izbore izašao s ljudima u koje građani mogu imati povjerenja da će izgraditi dječje vrtiće, obnoviti škole i osigurati prometnice po kojima se možemo sigurno voziti na posao.

"Išli smo sa županima koji se ne hvale kako podmeću požare, nego se cijeli mandat trude da se na području PGŽ požari ugase čim se pojave i s kandidatima za gradonačelnike koji nisu svom gradu obećali neboder od 200 metara, kao u nekim drugim gradovima", istaknuo je.

Zlatko Komadina je izrazio nadu da će biti prvi izbor birača za župana u nedjelju.

"Ostvario sam sa svojim timom sve što sam obećao u mandatu i čista obraza izlazim na izbore. Dajte nam povjerenje da završimo projekt, poput onih u školstvu i zdravstvu", rekao je Komadina.

Marko Filipović je pozvao birače da glasaju "srcem i mudro, da ne nasjedaju obećanjima pojedinih kandidata čiji je svjetonazor vrlo upitan" te da potvrde da je SDP prvi izbor Riječanki i Riječana i građana Primorsko-goranske županije.

Zahvalio se dosadašnjem gradonačelniku Vojku Obersnelu na učinjenom. Naveo je da su izgrađeni sportski objekti, komunalna infrastruktura, objekti u kulturi te ostaje nasljeđe projekta EPK. Ostaje i jedan od najrazvijenijih socijalnih programa u Hrvatskoj, građanski odgoj i vrijednosti poput borbe za moderni antifašizam, zaključio je Filipović.

Šef stranke Grbin ustvrdio je, komentirajući dopuštenje prelaska državne granice ako se dolazi na glasanje, da je "Hrvatska s HDZ-om postala zemlja u kojoj pravila nisu ista za sve". "Ni kad glasamo ni kad umremo, ni u smrti ne možemo biti jednaki, jer su neki ograničeni na obitelji, a drugima je dopušteno od toga raditi pučko veselje", naglasio je.

Naveo je da se sad omogućuje ulazak ljudi u zemlju bez ikakve kontrole i brige da će se ugroziti zdravlje i život, a da će se preksutra, kad opet poraste broj oboljelih, pitati otkuda to.

"HDZ svakog dana u svakom pogledu vodi nekonzistentnu politiku, bez ikakve brige za život i zdravlje", zaključio je Grbin.