GLUMCI I PJEVAČI RATNICI

Koji su se estradnjaci našli u registru branitelja?

20.12.2012 u 14:44

Bionic
Reading

Svoje mjesto u Registru branitelja našli su i neki poznati ljudi iz umjetničkog, glazbenog i sportskog života

Jedan od poznatih boraca bio je pokojni glumac Sven Lasta koji je upisao 438 dana u borbenom i još 1.316 dana u neborbenom sektoru. U neborbenom sektoru 164 dana proveo je i glumac Žarko Potočnjak, dok Božidar Alić u borbenom sektoru ima 321 dan, piše Večernji list

Goran Višnjić proveo je 108 dana u borbenom sektoru, a u istom je sektoru 741 dan proveo i Leon Lučev. U Registru je svoje mjesto našao i poznati redatelj Antun Vrdoljak kojem je upisano 880 dana u borbenom sektoru u MUP-u.

Među glazbenicima koji su 90-ih bili punoljetni u Registru se nalazi Marko Perković Thompson koji je u borbenom sektoru proveo 969 dana. Dražen Zečić također se našao u Registru branitelja gdje su mu upisano 603 dana u borbenom sektoru. Frontmen Daleke obale Marijan Ban u borbenom sektoru proveo je 116 dana.

Pjevač koji je izvodio popularnu ratnu pjesmu 'Hrvatine' Đuka Čaić je, prema Registru, 81 dan proveo u borbenom sektoru. U neborbenom sektoru u Registru našao se i frontmen Aerodroma i bivši gitarist Azre Jurica Pađen. Upisana su mu 122 dana u MORH-u.

Od sportaša se u Registru branitelja našao boksač Damir Škaro koji je u borbenom sektoru proveo 550 dana.