SVIMA JE VEĆ DOSTA

Kninski župan o skidanju hrvatske zastave u Kninu: 'Skupo će ih koštati'

12.06.2023 u 20:24

Bionic
Reading

Kako su u Kninu primili informaciju da su osumnjičenici za spuštanje hrvatske zastave s jarbola pušteni da se brane sa slobode uživo u Dnevnik Nove TV javio je reporter Ivan Kaštelan

"Stanovnici Knina nevoljko staju pred kameru kad je ova tema u pitanju. Kažu kako je ovo izolirani incident i da im ovakve situacije ne trebaju", izvijestio je Ivan Kaštelan koji je o svemu razgovarao sa šibensko-kninskim županom Markom Jelićem.

Jesu li ti mladići uopće svjesni značenje hrvatske zastave za ovaj kraj, ili je to bio potez za pet minuta slave na društvenim mrežama, pitao je reporter Dnevnika Nove TV.

"Iz onih informacija koje imamo, a to su vam prenijeli i sugrađani, mislim da se radilo o pet minuta internetske slave koja će ih skupo koštati. Unijeli su nemir u zajednicu, jedinstveno se stalo u osudu takvog bespotrebnog i nerazumnog čina", kazao je Jelić.

Dvojica mladića (20) i 49-godišnjak su pušteni da se brane sa slobode. Župan kaže kako ne može komentirati sudske postupke, ali dodaje kako je vjerojatno državni odvjetnik procijenio da nema potrebe za zadržavanjem.

Kaštelana je zanimalo unose li ovakve situacije nemir u suživot Hrvata i Srba u Kninu i poništavaju dosadašnje pozitivne pomake?

"Ne poništavaju, baš suprotno, upravo ta osuda koja dolazi od svih pokazuje da je ljudima dosta takvih bespotrebnih i glupih ispada koji pokušavaju nanijeti štetu. Nisam siguran da je ovdje bila takva namjera, to će utvrditi istraga", kazao je Jelić i dodao kako je su svi vrlo brzo reagirali, od DORH-a do zajednice.