IZMEĐU SESVETA I DUGOG SELA

Klica preživio udar vlaka, otac mu poginuo

02.03.2009 u 19:04

Bionic
Reading

U naletu brzog vlaka na osobni automobil danas u 11.57 na željezničko-cestovnom prijelazu Sesvetska Selnica, između kolodvora Sesvete i Dugo Selo, lakše su ozlijeđene dvije osobe, od kojih je jedna kasnije od zadobivenih ozljeda preminula u KB Dubrava

Riječ je o 76-godišnjem putniku u vozilu Jozi Žuljeviću, ocu Vinka Žuljevića Klice kojeg se često označavalo kao pripadnika zagrebačkog podzemlja. Do nesreće je došlo nakon što se vozač osobnog automobila Vinko Žuljević Klica nije zaustavio unatoč signalizaciji i spuštenim polubranicima na pruzi te je podletio pod brzi vlak koji se iz Budimpešte kretao prema Zagrebu.

Od siline udarca automobil je uništio kućicu sigurnosnog uređaja i polubranike, a oštećena je i lokomotiva.
Sve nadležne službe izašle su na teren radi očevida i saniranja šteta na mjestu nesreće.

Prema riječima očevidaca, automobil u kojemu su oni bili zaobišao je kolonu koja je čekala da se podigne brklja, a potom i brklju. Klica je preživio sudar, no njegov je otac Jozo preminuo u bolnici.

U trenutku kada je Mercedes bio na tračnicama, iz smjera zapada naletio je vlak i pokupio ga. Od siline udarca iščupan je betonski stup na kojemu se nalazila brklja i koji je bio gotovo metar ukopan u zemlju. Vlak koji se kretao brzinom od 80-ak kilometara na sat odbacio je automobil nekoliko metara od mjesta sudara.

Zašto je Mercedes zaobišao kolonu i spuštenu brklju još nitko ne zna, ali prema riječima nekih koji poznaju Vinka Žuljevića Klicu, razlog je bilo to što je u bolnicu vozio oca kojemu je bilo pozlilo. Želeći da što prije stići u bolnicu, Vinko je zaobišao kolonu i pokušao brzo proći pokraj spuštene brklje, ali vlak je bio brži i zahvatio je njegov automobil. Očevici koji su bili u koloni kažu da je prava sreća u nesreći to što je Mercedes S-klase izdržao jak udarac vlaka, piše Večernji.hr

Zbog nesreće i očevida, sjeverni kolosijek pruge Dugo Selo - Zagreb bio je zatvoren za promet do 13 sati i 12 minuta pa se promet odvijao samo južnim kolosijekom, zbog čega je bilo znatnih kašnjenja.