nadaju se dijalogu sa sad-om

Kina spremna braniti svoje interese u trgovinskom ratu

09.05.2019 u 11:27

Bionic
Reading

Kina je u potpunosti spremna braniti svoje interese u trgovinskom ratu sa Sjedinjenim Državama, ali se nada da SAD može riješiti probleme putem dijaloga umjesto poduzimanja jednostranih koraka, priopćilo je u četvrtak kinesko ministarstvo trgovine

Kina je odlučna i sposobna braniti svoje interese, ali se nada da se može naći sa SAD-om na pola puta, rekao je novinarima glasnogovornik ministarstva Gao Feng.

Zamjenik kineskog premijera Liu He na čelu je izaslanstva koje bi trebalo održati razgovore s američkim kolegama u Washingtonu u četvrtak i petak u svrhu spašavanja dogovora, nakon što je američki predsjednik Donald Trump zaprijetio povećanjem pristojbi na kinesku robu. Trump je rekao u srijedu da je Kina 'prekršila dogovor' postignut u trgovinskim pregovorima sa SAD-om i da neće odustati od uvođenja novih pristojbi ako Peking 'ne prestane varati naše radnike'.

Postizanje sporazuma zahtjeva poduzimanje napora na obje strane, rekao je glasnogovornik ministarstva trgovine dodajući da posjet Lia pokazuje iskrenost Kine. Kina se protivi jednostranom nametanju pristojbi, a u trgovinskom ratu nema pobjednika, kazao je Gao.