objavljeni oglasi

Kerumove nekretnine u Zadru idu na bubanj u listopadu

11.09.2023 u 10:03

Bionic
Reading

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. dostavila je Trgovačkom sudu u Splitu objavljene oglase za prodaju spremišta te tvrtke u zgradi na Trgu kneza Višeslava u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na ročištu zakazanom 6. listopada

U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2289 do 2522 eura.

Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda, a u slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu ''tko da više''. Prodaja se obavlja po načelu ''viđeno-kupljeno'', što isključuje sve naknadne prigovore kupca, ističe se u oglasu.

Najnovije oglašena prodaja imovine Keruma d.o.o u stečaju uslijedila je nakon što je stečajna upraviteljica Natalija Mladineo sudu nedavno predložila donošenje rješenja o prodaji građevinskog zemljišta u Lori od nešto više od 320 četvornih metara procijenjene vrijednosti od 136.928 eura.

Prodaja te nekretnine predložena je uz odgovarajuću primjenu pravila ovršnog postupka o nekretninama te je u dokumentu istaknuto da je na navedenom zemljištu upisano razlučno pravo u korist tvrtke Coast d.o.o, kojoj je direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.

Procjembeni elaborat za zemljište u Lori sud je zaprimio sredinom kolovoza nakon što je stečajna upraviteljica krajem svibnja objavila popis nekretnina koje čine preostalu stečajnu masu te tvrtke među kojima su zemljišta u Lori i Supetru, poslovni objekt i zemljište u Drnišu te spremišta u Zadru ukupne vrijednosti tada procijenjene od oko 160.000 eura.

U izvješću se navodilo i da je posljednja prodana nekretnina bilo zemljište ispred zgrade na Trgu kneza Višeslava u Zadru od 118 četvornih metara koje je u svibnju bilo predano kupcu koji je za tu nekretninu platio gotovo 19.000 eura.

Najskuplja preostala nekretnina Keruma u stečaju jest zemljište u Lori kojem je dotad procijenjena vrijednost bila 66.361 euro, slijedi zemljište u Supetru s cijenom od oko 61.000 eura te nekretnine u Drnišu i Zadru vrijedne 23.228 odnosno 8805 eura.

U dosadašnjoj stečajnoj prodaji nekretnina Kerumove tvrtke prodana je i svinjogojska farma u Drnišu i ''Laguna'' u sklopu nekadašnjeg drniškog Mesoprometa te stan od od 123 četvorna metra u zgradi na Trgu kneza Višeslava u Zadru koji je bio procijenjene vrijednosti 1.713.026 kuna, a prodan za nešto više od 217.000 eura.