više od 320 kvadrata

Kerumovo zemljište u Lori procijenjeno na 136.000 eura

14.08.2023 u 13:01

Bionic
Reading

Trgovački sud u Splitu zaprimio je procjembeni elaborat prema kojem je vrijednost nekretnina – građevinskog zemljišta Keruma d.o.o u stečaju u Lori od nešto više od 320 četvornih metara utvrđena na 136.000 eura

Elaborat vještaka uslijedio je nakon što je stečajna upraviteljica Keruma Natalija Mladineo krajem svibnja objavila popis nekretnina koje čine preostalu stečajnu masu te tvrtke među kojima su zemljišta u Lori i Supetru, poslovni objekt i zemljište u Drnišu te spremišta u Zadru tada procijenjene vrijednosti od oko 160.000 eura.

U izvješću se navodilo i da je posljednja prodana nekretnina bilo zemljište ispred zgrade na Trgu kneza Višeslava u Zadru od 118 četvornih metara koje je u svibnju bilo predano kupcu koji je za tu nekretninu platio gotovo 19.000 eura.

Najskuplja preostala nekretnina Keruma u stečaju jest zemljište u Lori kojem je dotad procijenjena vrijednost bila 66.361 euro, slijedi zemljište u Supetru s cijenom od oko 61.000 eura, te naveden nekretnine u Drnišu i Zadru vrijedne 23.228, odnosno 8805 eura.

U dosadašnjoj stečajnoj prodaji nekretnina Kerumove tvrtke, prodana je svinjogojska farma u Drnišu i ''Laguna'', nekretnina u sklopu nekadašnjeg drniškog Mesoprometa te stan od od 123 četvorna metra u zgradi na Trgu kneza Višeslava u Zadru koji je bio procijenjene vriijednosti 1.713.026 kuna, a prodan za nešto više od 217.000 eura.,

Prodaja te Kerumove nekretnine u Zadru uslijedila je nakon što je Trgovački sud u Splitu donio rješenja kojima se tri nekretnine Keruma d.o.o u stečaju predaju u posjed tvrtki Coast d.o.o. kojoj je direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.

Prema sudskim rješenjima, tvrtki Kerumova nećaka dosudio se poslovni prostor i mali stan kod splitskog HNK gdje je bila trgovina “Kerum” i poslovni prostor od 64 kvadrata u prostoru lokala ‘’Lažni svjedok’’ u zagrebačkoj Amruševoj ulici kraj Trgovačkog suda. Osim toga, Coast d.o.o. preuzeo je u posjed dvorište, kuću i studenac te, kako se navodi, prirodno neplodno zemljište od oko 1900 četvornih metara u Milni na otoku Braču.