'OPET ĆU PLATITI KAZNU'

Kerum Splićanima obećao tunel i vlastiti sukob interesa

12.05.2017 u 14:47

Bionic
Reading

Željko Kerum predstavio je svoj projekt izgradnje tunela između zapadne i istočne obale splitske Gradske luke, za koji smatra da će mu biti jedan od glavnih izbornih aduta: radi se o montažnoj konstrukciji dugačkoj oko 600 metara i vrijednoj oko sedam milijuna eura, za koju tvrdi da bi mogla biti dovršena u roku od dvije godine

Predstavljanje je organizirano u kinodvorani njegova centra Joker, gdje je Kerum pored toga obećao i dovršetak desetak gradskih prometnica te izgradnju desetaka garaža, sudskog sjedišta i Spaladium centra, kao i saniranje odlagališta Karepovac. Sve to, kaže, treba napraviti 'kako bi se osigurao novac za penzionere, nezaposlene, roditelj, podstanare, vrtiće i škole'.

'Treba ići s naknadama i povišicama kako bi ljudi radili dicu', objasnio je.

Među projektima koje je najavio je i izgradnja stanova POS-a na njegovu zemljištu u Lori i Dujmovači 'jer on ima zemljište da drugi nemaju', rekonstrukciju centra Koteks 'u kojemu ima dio' te obnovu Meštrovićeva šetališta. 'Ne zato što ja tamo živim, nego zato što je puno rupa', kazao je Kerum. Upitali smo ga boji li se ponovnih optužbi o sukobu interesa pa je objasnio da s time nema problema.

'Već sam zbog sukoba interesa plaćao kazne od 40 tisuća kuna, plaćat ću ih opet.'

Kerumova prezentacija začinjena je projekcijom filma o tunelu ispod Gradske luke, po ideji inženjera Boženka Jelića: radilo bi se o segmentima duljine pedeset metara koji bi se izrađivali u splitskom škveru, na obje strane luke nalazili bi se rotori, a sve je dio njegove ideje izgradnje prometnica i šetnica koje bi povezale istok i zapad grada. 'Ne interesiraju me zjogovi za balote, radit ću velike projekte i ono što traži struka', dodao je.

  • +2
Kerum predstavio kandidate za lokalne izbore Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Po istom principu želi spojiti Split i Kaštela: umjesto mosta koji predlaže HDZ-ov Andro Krstulović Opara, on predlaže podmorski tunel koji ne bi narušio vizure Kaštelanskog zaljeva.

Kandidat za splitskog gradonačelnika uvjeren je da će pobijediti i uspjeti sastaviti većinu u Gradskom vijeću i zato je neuobičajeno miran. 'Pazim što govorim da se nikome ne zamjerim jer ćemo nakon 21. svibnja morati razgovarati kako doći do većine. Suzdržavam se maksimalno da ne bih ušao u konflikte, za razliku od mojih protukandidata koji su svjesni da gube', kaže Kerum.