'IZGUBIO VRIJEME' NA IZBORIMA

Kerum se bacio u novi biznis s generalom Čermakom: Gradi benzinsku

04.07.2017 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon propasti svog nekadašnjeg poslovnog carstva Željko Kerum nastoji obnoviti biznis: U Kaštel Štafiliću, neposredno uz brzu cestu Split - Trogir, na zemljištu od 10 tisuća kvadrata uređuje benzinsku crpku s motelom, praonicom autobusa i kamiona te punionicom za električne automobile. Kompleks je u zahuktaloj fazi gradnje i dovršetak se očekuje u roku od mjesec dana. Kerumov partner u ovom projektu general je Ivan Čermak te njegova tvrtka Crodux

Bivši splitski gradonačelnik u nove poslovne pothvate upustio se preko tvrtke Moj market, u sklopu koje se nalazi trgovački kompleks Koteks i zemljište u splitskoj Lori, na kojemu je najavljena gradnja stambeno-poslovnog kompleksa. Investiciju u Kaštel Štafiliću procjenjuje na oko milijun eura bez zemljišta koje je prebacio sa svojih drugih tvrtki.

'Potrošio sam vrijeme na izbore, hodao sam okolo umjesto da sam gradio pumpu i imao 200 tisuća kuna inkasa dnevno. Što je, tu je, bit će gotovo u roku od mjesec dana', kazao je Kerum za tportal.

S generalom Čermakom dogovorio je franšizno poslovanje crpke, pa će Kerum biti prvi koji će na ovaj način pokrenuti suradnju s Croduxom. Kaže da je to logično jer nije jednostavno voditi samo jednu ili dvije benzinske crpke. On će ih, kaže, imati upravo dvije.

  • +4
Izborni stožer Željka Keruma Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Kad završim ovu, otvorit ću još jednu manju, preko puta mog hotela u Rogoznici. Tamo ionako nema pumpe', jednostavno će Kerum.

U novom pokušaju poslovnog uzleta tvrtke više ne vodi on osobno, već su mahom registrirane na suprugu, njezina brata, nećake ili članove šire obitelji. U Splitu ima trgovački centar Joker, hotel Cornaro, tvrtku Koteks i još nekretnina, u Rogoznici je izgradio hotel Perla i uredio obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, a zaobilaznim putem dobio je i 15-godišnju koncesiju na splitsko kupalište Bene.