TANKI ŽIVCI

Kerum: Moga' san ga udrit' šakom

02.12.2011 u 15:48

Bionic
Reading

Željka Keruma nikad dosta: dva dana prije izbora ponovno 'je pukao'. Ovaj put s govornice na svečanom polaganju kamena temeljca za trgovački centar Mall of Split. Taman kad je započeo govor i pozdravio prisutne, splitski gradonačelnik u publici je uočio osobu koja se nasmiješila

'Šta se ti smiješ?!' zaurlao je Kerum usred govora, da bi potom nastavio potpuno mirnim tonom, kao da se ništa nije dogodilo. Zvučalo je nadrealno, kao da se radi o podvojenoj ličnosti čija je druga osobnost samo na trenutak isplivala na površinu.

Zato je po silasku s bine uslijedio nastavak ispada: 'To je komunist. Moga san ga udrit šakon, pa bi opet govorili da je Kerum ovakvi i onakvi! Znan ja zahvate...', objasnio je gradonačelnik. Čak ni njegovi najbliži suradnici nisu uspjeli shvatiti tko je među dvjestotinjak uzvanika misteriozna osoba koja mu je digla živce, niti se itko usudio pitati ga bilo što.

Netom prije govora Kerum je bio dobro raspoložen, naširoko je objašnjavao da 'u Hrvatskoj ionako nemamo što proizvoditi pa je logično da se otvaraju trgovački centri'. 'A šta ćemo mi proizvoditi, space shuttle?!' zapitao se retorički. Kazao je i da su mu rodbina i suradnici govorili da je 'lud što dopušta izgradnju trgovačkih centara i konkurenciju svom Jokeru, no on, eto, radi u interesu grada Splita...

Mall of Split, čija je izgradnja započela u petak, projekt je vrijedan 175 milijuna eura, a radi se o centru koji će sa 62 tisuće četvornih metara biti najveći u Dalmaciji. Investitori su nizozemska Tulipan grupa s njemačkim financijerima i hrvatskim partnerima, a izvođenje radova povjereno je Stipić grupi.

Trgovački centar tek je prva faza golemog projekta na splitskim Mejašima, gdje su investitori otkupili 32 tisuće četvornih metara zemljišta od ukupno 150 privatnih vlasnika. Nakon njegova otvaranja na proljeće 2013. uslijedit će početak gradnje nekoliko stambenih višekatnica, a potom i poslovnih sadržaja. U ukupno osam faza projekta Split bi za nekoliko godina trebao dobiti svoj novi poslovno-stambeni centar, u kojemu će se između ostaloga nalaziti i nekoliko poslovnih nebodera visokih 20 do 30 katova.