nalog stručnih službi

Kardinala Bozanića nakon potresa iselili iz Nadbiskupskog dvora

23.03.2020 u 17:06

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te ostali stanari Nadbiskupskoga dvora privremeno su nakon jakog potresa u nedjelju, po nalogu stručnih služba smješteni u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu na Kaptolu u Zagrebu

Nakon uvida u stanje Nadbiskupskoga dvora nakon potresa koji je u nedjelju pogodio Zagreb, po nalogu stručnih služba, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i ostali stanari Nadbiskupskog dvora, morali su ga napustiti.

Privremeno su smješteni u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu na Kaptolu u Zagrebu, priopćio je u ponedjeljak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U jakom potresu magnitude 5,5 stupnjeva, u središtu Zagreba oštećeni su mnogi stambeni, kulturni i crkveni objekti.

Oštećeni su, među ostalima, Zagrebačka katedrala, Crkva svetog Marka, Bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, barokna Crkva sv. Katarine, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama, crkva sv. Mirka u Šestinama, crkva Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini, crkva Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju.

Oštećeno je i Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, a župni vikar u župi Marija Bistrica lakše je ozlijeđen u potresu.

Posljedice potresa u središtu Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL