zagrebački nadbiskup

Kardinal Bozanić pozvao vjernike na molitvu za papu Benedikta XVI.

29.12.2022 u 14:48

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je u četvrtak hrvatske vjernike na molitvu za papu emeritusa Benedikta XVI., kojemu se pogoršalo zdravstveno stanje

Pozivajući na molitvu Bozanić je istaknuo kako je papa Benedikt XVI. na brojne načine očitovao svoju ljubav prema hrvatskim vjernicima i Hrvatskoj, čiji je vrhunac bio njegov pastirski pohod Hrvatskoj i Zagrebu 2011. godine.

U svakoj je prigodi i nakon toga jamčio svoju neprestanu molitvenu blizinu Crkvi i svim ljudima u našoj domovini, kaže Bozanić.

"Stoga u ovim danima, kao sinovi i kćeri Crkve u hrvatskom narodu, zahvaljujmo Bogu za sve plodove, poznate i očima skrivene, koje su nam došli po služenju pape Benedikta XVI.", poručio je zagrebački nadbiskup i pozivao hrvatske vjernike na snažnu molitvu "da Gospodin izlije svoju osnažiteljsku milost prema tom velikom sinu Crkve Katoličke i prijatelju hrvatskoga naroda".

Papa Franjo je u srijedu pozvao vjernike na molitvu za 95-godišnjeg papu emeritusa Benedikta XVI., koji je "jako bolestan".