ODRIČE SE KOSOR

Karamarko vraća Šeksa u vrh stranke?

Vladimir Šeks

Vladimir Šeks

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Šćitar

HDZ-ov veteran Vladimir Šeks uskoro bi se opet mogao naći u vrhu stranke, odnosno u Predsjedništvu. Sve su glasnija šaputanja da je gotovo u potpunosti okrenuo leđa Jadranki Kosor, te da ostatak stranke ozbiljno računa na njega, piše Jutarnji list

'Računamo na sve iz stranke, pa tako i na Vladimira Šeksa', prokomentirali su za Jutarnji list iz HDZ-a informacije da se bivši potpredsjednik stranke aktivnije vraća na političku scenu, i to nakon što je izgladio odnose s novim vodstvom, a posebice novim šefom Tomislavom Karamarkom.

Međutim, u HDZ-u tvrde da nije ni bilo potrebe za mirenjem jer je Šeks oduvijek bio korektan prema novom vodstvu.

'Nikada se nije negativno izjašnjavao o Karamarku niti je davao kojekakve izjave u javnost, poput nekih drugih članova stranke. Usto, dodijeljeno mu je važno područje - mjesto predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije', kažu u stranci.

Iako u HDZ-u kažu da se nije razgovaralo o eventualnom kooptiranju Šeksa u Predsjedništvo stranke, svoju šansu HDZ-ov veteran tražit će za mjesec dana kada se održavaju izbori za novoga predsjednika Utemeljitelja stranke, izbori za novo vodstvo Mladeži HDZ-a te Zajednice žena Katarina Zrinski. Prema izvorima Jutarnjeg lista, Šeks bi se trebao kandidirati za funkciju predsjednika Utemeljitelja na kojoj je trenutno Đuro Perica.

Šeksu je navodno to mjesto osigurano ako se što više distancira od bivše premijerke i šefice HDZ-a Jadranke Kosor.

'U vrijeme dok su mediji pisali kako Šeks i Kosor stvaraju pokret otpora protiv vrha HDZ-a, Šeks je već bio u dogovoru s Karamarkom. Već je tada radio na nekim projektima i održao tri-četiri sastanka sa šefom HDZ-a. On je jednostavno takav, kao mačka s devet života. Uz to je tašt i učinit će sve da opstane na sceni. Kad je prije nekoliko mjeseci Karamarko izjavio da je Šeks uteg za stranku i da ga se treba riješiti, Šeks je to jedva preživio. A sada su zajedno. No sve koji poznaju Šeksa to ne čudi. Okretao je leđa mnogima i prije, pa zašto ne bi sada i J. Kosor. Mnogi su mislili da će to učiniti i ranije. A ako ga upitate za neke njegove poteze, samo će slegnuti ramenima i reći 'a, slušaj, sve ti je to politka'', kazalo je za Jutarnji list nekoliko članova HDZ-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi