ZNAKOVITI IZOSTANCI

Kalmeta i Vidošević zaobišli dane hrvatskog turizma

24.10.2013 u 15:39

Bionic
Reading

U Petrčanima kod Zadra ministar turizma Darko Lorencin danas je otvorio Hrvatski turistički forum. Svečanost otvorenja u širokom luku zaobišli su gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta koji je prema protokolu trebao održati pozdravni govor i Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore koja je suorganizator skupa

Obojica se posljednjih dana spominju kao mogući uhićenici u aferama izvlačenja novca iz Komore i HAC-a.

Media servis javlja kako je ministar odbio komentirati Kalmetin izostanak uz pojašnjenje kako ne želi velebni skup kvariti dnevno-političkim temama. Iz Petrčana ministar se požurio u Biograd gdje ga je čekalo još jedno otvorenje, i to 15. izdanja Biograd Boat Showa. Za njim je krenuo i dobar dio svite, pa se veliki događaj, koji nije želio kvariti pitanjima poput Kalmetinog izostanka, pretvorio u fijasko. Prvi je panel održan u gotovo praznoj dvorani, a nije mu nazočila ni direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić.

Očekivano, dvorana je za na ceremoniji otvaranja bila puna, pa su okupljeni turistički djelatnici čuli kako je 2013. godina bila godina promjena, godina ulaska Hrvatske u Europsku uniju i godina u kojoj je prvi puta Sabor RH usvojio Strategiju razvoja turizma RH do 2020. godine.

'Naš je cilj jasan - do 2020. godine biti jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta, a sve uz pomoć novih investicija koje će stvoriti nova radna mjesta te generirati dodatnu potrošnju. Kako bismo išli prema naprijed, moramo stvoriti nove motive dolaska, nove sadržaje, koji će privući one turiste koji do sada nisu dolazili u Hrvatsku. Moramo postati puno više od destinacije sunca i mora, a za to nam se posebna prilika otvorila pri stupanju u Europsku uniju', rekao je Lorencin i požurio se u Biograd.