INFORMACIJE IZ ZET-A

Kako će se za vrijeme utakmice odvijati javni prijevoz

22.03.2013 u 10:17

Bionic
Reading

Ususret kvalifikacijskoj nogometnoj utakmici između reprezentacija Hrvatske i Srbije, koja će se danas s početkom u 18 sati igrati na maksimirskom stadionu, iz ZET-a najavljuju povremena preusmjeravanja i skraćivanja tramvajskog i autobusnog prometa u zoni stadiona

Stadion je rasprodan, a za one koji neće biti na Maksimiru, kvalifikacijska utakmica moći će se gledati na videozidu koji će biti postavljen na Trgu bana Josipa Jelačića.

Zbog toga su moguće promjene i u tramvajskom prometu, posebice na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, a ovisit će o sigurnosnim uvjetima, odnosno o broju navijača koji će organizirano pratiti sraz hrvatske i srpske reprezentacije.


Prekid prometa dogovarat će su u suradnji s Policijom, a ZET-ov Centar za nadzor i upravljanje prometom pratit će situaciju na terenu, osobito na linijama koje prometuju užim gradskim središtem i zonom oko maksimirskog stadiona.

'U tijeku su i posljednje pripreme, iako utakmica nosi predznak 'visokog rizika', vjeruje se da će Zagreb biti dostojan domaćin brojnim navijačima koji će pristići iz cijele Hrvatske', kažu u ZET-u.

Stanje u prometu moći će se pratiti i na službenoj internetskoj stranici ZET-a te izravnim tonskim sadržajima koji će se čuti u putničkim prostorima svih vozila, kao i na stajalištima opremljenim informativnim zaslonima. Osim prometnih informacija, putnicima će se javljanjima uživo, prije, za vrijeme i nakon utakmice prenositi navijačka atmosfera sa stadiona i zagrebačkih ulica.