ukupno 10.765

Južna Koreja prvi put bez lokalnog prijenosa koronavirusa

30.04.2020 u 12:04

Bionic
Reading

Prvi put od veljače Južna Koreja nije zabilježila lokalni prijenos koronavirusa, objavile su u četvrtak zdravstvene vlasti

Samo su četiri 'uvezena' slučaja bolesti koji su evidentirani u zračnoj luci u srijedu, kazali su dužnosnici, a radilo se o putnicima koji su pristigli iz inozemstva. 'Nema novih slučajeva zaraze u stanovništvu', kazao je Kwon Jun Wook iz centra za kontrolu bolesti.

Predsjednik Moon Jae In svoje je zadovoljstvo izrazio na Twitteru: 'Prvi put u 72 dana nema lokalnih slučajeva covida-19'. To je zahvaljujući udruženim naporima Južnokorejaca, napisao je Moon.

Ukupni broj dijagnosticiranih infekcija porastao je na 10.765. U zemlji je umrlo ukupno 247 osoba. Prvi je slučaj u Južnoj Koreji zabilježen 20. siječnja, a vrhunac epidemije bio je krajem veljače kad je u 24 sata zabilježeno vie od 900 novozaraženih.

Zemlja je epidemiju stavila pod kontrolu temeljitim testiranjem i odličnom potragom za kontaktima oboljelih. Od sredine travnja u zemlji je svakodnevno manje od 20 novih slučajeva.