PREDSJEDNIK NA JUGU

Josipović u Splitu bez Keruma i Sanadera

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 03.02.2010 21:14
  • Objavljeno 03.02.2010 u 17:21
IVO JOSIPOVIĆ LEPA SMOJE

IVO JOSIPOVIĆ LEPA SMOJE

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Prvi dolazak novoizabranog predsjednika RH Ive Josipovića u Split obilježio je izostanak susreta s vladarima grada - gradonačelnikom Željkom Kerumom i županom Antom Sanaderom. Kerum i Sanader nisu se odazvali pozivu Hrvatske gospodarske komore da sudjeluju u sastanku trećeg hrvatskog predsjednika s gospodarstvenicima Splita i Dalmacije

Posjet gradu Splitu imao je tri dijela. Prvo je gostovao na splitskom Pravnom fakultetu, gdje je odgovarao i na pitanja prisutnih studenata. Vrijedi izdvojiti odgovor na upit bi li Hrvatska vojno intervenirala u susjednoj Bosni i Hercegovini. Josipović je rekao: 'Hrvatska vojska ne može intervenirati u BiH, već samo NATO, a s obzirom na to da je članica tog vojnog saveza, slijedom toga bi ta mogućnost bila otvorena. HV je dio NATO-a i vojsku treba urediti po tim standardima. To znači da Hrvatska mora nabaviti borbene zrakoplove, ali i smanjiti broj vojnika za tisuću i sto pripadnika.'

Drugi dio posjeta organiziran je u zgradi HGK u Splitu te je Hrvatska gospodarska komora bila domaćin susreta novog predsjednika s privrednicima Splita i Dalmacije.

Leo Nikolić/tportal.hr

Leo Nikolić/tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Kad je u dvorani HGK počeo susret i sastanak, protokol je zatražio, bez valjana obrazloženja, da prisutni novinari i reporteri napuste skup. Novinari i reporteri su protestirali, ali bez uspjeha i skup Ive Josipovića sa splitskim i dalmatinskim privrednicima nastavljen je bez mogućnosti da se javnosti prenese informacija o tome.

Prava je šteta što hrvatski građani nisu imali priliku čuti tko je sve i što pitao novoizabranog predsjednika. U dvorani smo na brzinu u tih par minuta mogli vidjeti čelnika Konstruktora Željka Žderića i Cemexa, Trpimira Renića.

Treći dio boravka Ive Josipovića u Splitu bio je ručak u restoranu Fife na obližnjoj Matejušci. Taj ručak zamišljen je kao zahvala dijelu splitske kulturne scene koja je podržala njegovu kandidaturu. Među njima je bio velik broj splitskih novinara, samozvanih 'utorkaša'.  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi