ukupno 37

Jedan novozaraženi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zarazio se u Zagrebu

20.04.2020 u 12:20

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska županija u zadnja 24 sata bilježi jednu novozaraženu osobu iz Vinkovaca koja dulje vrijeme živi u Zagrebu gdje je i testirana, pa se samo statistički vodi kao oboljeli s vukovarsko-srijemskog područja u kojemu je sada ukupno 37 oboljelih

Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u ponedjeljak kako su u zadnja 24 sata u županiji na koronavirus testirane tri osobe, ukupno je testirano 638 osoba, a u samoizolaciji ih je 358.

U vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici smještene su četiri osobe, a ostali oboljeli su na liječenju u kućnoj izolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

U samoizolaciji je i dalje 11 zaposlenika u zdravstvenom sustavu od kojih su četiri liječnika, tri medicinske sestre i tehničara te tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik.

Odlukom županijskog Stožera od ponoći nije potrebna e-propusnica za kretanje na području županije. S obzirom da su e-propusnice potrebne samo za odlazak na područja drugih županija, vukovarsko-srijemska policija je nadzorne punktove premjestila na izlazne prometnice iz županije.