optužbe butkovića

Javio se Jankovics: 'Nisu me zvali ni Milanović ni Orban'

20.04.2024 u 11:08

Bionic
Reading

Nakon što je ministar prometa Oleg Butković jučer natuknuo da je predsjednik Zoran Milanović zbog jednog zastupnika manjina zvao mađarskog premijera Viktora Orbana, oglasio se i zastupnik mađarske manjine Robert Jankovics

Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.

'Pročitao sam to, ali ništa drugo ne znam o tome. Mene nije zvao Milanović, a niti premijer Orban, što i ne bi bilo u njegovom stilu', rekao je Jankovics za Novi list.

On nikad nije skrivao da je simpatizer mađarskog premijera. 'Ovi su parlamentari izbori za mađarsku zajednicu bili vrlo važni, najveći dio Mađara u Hrvatskoj, ali i u Baranji, zadovoljan je rezultatima izbora. Iz DZMH-a čestitali su Orbanu na velikom povjerenju koje mu je dao mađarski narod, o čemu svjedoči veliki broj osvojenih glasova i mandata', komentirao je Jankovics povodom uvjerljive Orbanove pobjede 2022.

Podsjetimo, Oleg Butković jučer je postavio novo pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću te ga je zanimalo da li je predsjednik RH zvao premijera susjedne države kako bi ga spojio sa zastupnikom nacionalne manjine iz te države. Kasnije se pojasnilo da je Butković mislio na mađarskog premijera Viktora Orbana i izabranog zastupnika mađarske manjine Roberta Jankovicsa.

  • +2
Robert Jankovics Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Milanović se na sve osvrnuo na jučerašnjoj press konferenciji. 'On mene pita jesam li razgovarao s Viktorom Orbanom? Stalno se čujemo i razmjenjujemo poruke. Ja takve stvari ne radim, nemam potrebu odgovoriti. Ja na Butkovićeva pitanja ne odgovaram', odgovorio je Milanović.