'tajni kontakt'

Butković likuje: Zorane odao si se! Zvao si Orbana, a znam i zašto

19.04.2024 u 17:28

Bionic
Reading

Ministar Oleg Butković u samo sat vremena dva puta se oglasio na Facebooku. Meta mu je ista - Zoran Milanović

Obratio se Milanoviću, koji je na nedavno održanoj pressici poručio da neće odgovarati na Butkovićeva pitanja.

'Zorane, znaš onu narodnu: 'Sam pao, sam se ubio!' Ja sam ti postavio dva pitanja u kojima nisam rekao kojeg stranog državnika si jučer kontaktirao radi podrške manjinskog zastupnika, a ti si sam rekao da je riječ o Viktoru Orbanu. Izborni poraz ti je očito poremetio koncentraciju. P.S. Hvala ti što si, doduše nesvjesno, priznao i potvrdio čime se baviš', napisao je u najnovijoj objavi Butković.

Podsjetimo, Butković je nešto ranije, prije početka pressice, pitao Milanovića je li kontaktirao predsjednika vlade nama susjedne države kako bi ga spojio s izabranim predstavnikom nacionalne manjine iz te države s cljem da ga podrži za mandatara.

'Zorane,

vidim da objavljuješ moje fotografije koje su javno dostupne. Za razliku od toga, nikada nećemo vidjeti tvoje fotografije s tajnih sastanaka na Braču, na kojima si bio sa svojim sankcioniranim rođakom. Ali to je sad čak manje važno. Imam za tebe dva nova pitanja, na koja očekujem da ćeš odgovoriti pred novinarima u 17:00:

1. JESI LI, ZORANE MILANOVIĆU, JUČER KONTAKTIRAO PREDSJEDNIKA VLADE NAMA SUSJEDNE DRŽAVE KAKO BI TE SPOJIO S IZABRANIM PREDSTAVNIKOM NACIONALNE MANJINE IZ TE DRŽAVE S CILJEM DA TE PODRŽI ZA MANDATARA?

2. JE LI PROTUUSTAVNO DA SE OD PREDSJEDNIKA STRANE VLADE TRAŽI DA UTJEČE NA SASTAVLJANJE HRVATSKE VLADE?

P.S. Pazi što ćeš odgovoriti jer je ovo preozbiljno da bi se izmotavao i lagao.

Srdačan pozdrav,

Oleg', napisao je ministar Oleg Butković na svojem Facebooku.