ministri u ateni

Jandroković o kritikama zbog posjete navijačima: To su zlonamjerne interpretacije

24.08.2023 u 19:12

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković smatra da nema ništa sporno u posjetu ministara pritvorenim Hrvatima u grčkim zatvorima, a kritike na njihov račun nazvao je zlonamjernim interpretacijama.

"Slati poruke kojima ponižavate nečije pravosuđe, to sigurno neće pomoći našim građanima koji su tamo. Ovdje treba respektirati sudove, istovremeno politički tražiti da suđenja budu pravedna i brza, da se provede istraga. I još jednom – oni koji neće biti obuhvaćeni daljnjim istražnim radnjama i koji nisu počinili nikakva kaznena djela, nadam se, brzo će biti vraćeni u Hrvatsku. Politika ovdje mora biti sofisticirana, mudra, ne smije podilaziti niskim strastima, već zaista voditi računa da zaštitimo interese naših građana", rekao je Jandroković, prenosi Dnevnik.hr

"Kada je vaš državljanin u stranoj zemlji u zatvoru, normalno je da država ima pravo i obvezu voditi računa o tome kako je tretiran, bez obzira na to za što ga se tereti", istaknuo je.

Ustvrdio je da Hrvatska mora poštovati Grčku ako očekuje da ona poštuje nas.

"Idemo zamisliti da se dogodilo nešto slično u RH i da čujemo poruke grčkog državnog vrha o našoj državi i pravosuđu. To nam se ne bi svidjelo. Moramo primarno voditi računa o interesima tih ljudi, a tek onda eventualno o skupljanju političkih bodova", naglasio je.