AUTOR TRAŽI AZIL

Izložba s Putinom u kombinezonu, privedena ravnateljica muzeja

03.09.2013 u 11:42

Bionic
Reading

Ravnateljica privatnog muzeja koja je izložila sliku s predsjednikom Vladimirom Putinom i premijerom Dimitrijem Medvedovim u ženskoj odjeći u utorak je nakratko privedena u policiju, priopćio je novinarima osnivač muzeja Aleksandar Donskoj

'Tatjana Titova, ravnateljica 'Muzeja moći' privedena je u dva sata ujutro', potvrdio je Donskoj, dodavši da su svi njegovi pokušaju da dobije objašnjenje od policije bili uzaludni. Titova je puštena u šest sati ujutro bez navođenja razloga privođenja.

Ruska policija je 27. kolovoza zaplijenila četiri platna izložena u spomenutom muzeju u sklopu izložbe "Moćnici", a među zaplijenjenim slikama bila je i ona koja prikazuje Putina u uskom kombinezonu kako češlja Medvedova u push-up grudnjaku i gaćicama. Slično je prošao i Vitalij Milonov, autor zakona kojim se kažnjava promicanje homoseksualizma, naslikan ispred zastave duginih boja.

Nakon upada policije u muzej, slikar Konstantin Altunjin, autor platna s Putinom i Medvedovim, smjesta je napustio Rusiju i u Francuskoj zatražio azil, ostavivši suprugu i dvogodišnju djevojčicu.