vremenska prognoza

Izdano upozorenje zbog obilnih kiša i grmljavinskog nevremena, pogledajte gdje će ih biti najviše

06.07.2018 u 07:43

Bionic
Reading

Nestabilno i promjenjivo vrijeme, uz pljuskove i grmljavinu, vladat će većinom Hrvatske u petak, a za kopneni dio i sjeverni dio Jadrana izdan je žuti meteoalarm

U većini krajeva promjenljivo i nestabilno, lokalno uz pljuskove i grmljavinu. Oborina mjestimice može biti obilna, osobito u zapadnim predjelima, a ponegdje su mogući i izraženiji grmljavinski pljuskovi, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak.

Sunčanije i uglavnom bez kiše zadržat će se u većem dijelu Dalmacije.

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, dok će na sjevernom Jadranu puhati i bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 23 do 28 stupnjeva Celzija na kopnu, a na Jadranu od 26 do 30 stupnjeva.

Za kopneni dio Hrvatske i sjeverni Jadran izdan je žuti meteoalarm zbog očekivanih obilnih količina kiše i grmljavinskog nevremena.

Kronični bolesnici - oprez

Biometeorološke prilike u petak će ponovno biti razmjerno nepovoljne u unutrašnjosti Hrvatske i na sjevernom Jadranu, a to se posebno odnosi na srčane i plućne bolesnike. Zbog takve prognoze preporučuje im se izbjegavanje većih tjelesnih napora.

Sljedeći tjedan uglavnom sunčano

Nestabilno vrijeme s povremenim kišama i pljuskovima nastavit će se još koji dan u većem dijelu Hrvatske, no sljedeći tjedan ono bi se trebalo stabilizirati te bi temperature trebale porasti za koji stupanj.

Detaljniju prognozu za sljedećih sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a:

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal
  • +79
Ilustrativna galerija / Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić