na križinama sve spremno

Iz Nigerije u KBC Split stiže hrvatski državljanin obolio od Covida-19

08.06.2020 u 12:44

Bionic
Reading

U Klinički bolnički centar Split trebao bi stići hrvatski državljanin kojemu je u Nigeriji dijagnosticiran Covid-19, otkrio je za tportal prof. dr. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju splitskog KBC-a. U razgovoru o aktualnoj epidemiološkoj slici u Hrvatskoj i regiji, odgovarajući na pitanje kakvo je stanje na splitskoj Infektologiji, dr. Ivić potvrdio je da tamo trenutno nema pacijenata zaraženih koronavirusom, no i da će se to promijeniti do kraja dana

'U poslijepodnevnim satima očekujemo jednog našeg državljanina koji se razbolio u Nigeriji. Bit će kod nas u izolaciji', kazao je dr. Ivić, dodajući da oboljeli hrvatski državljanin dolazi medicinskim zrakoplovom iz Nigerije.

Od dr. Željke Karin, ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, doznajemo da let iz Nigerije kasni 12 sati, pa će pacijent vjerojatno stići noćas ili sutra ujutro.

  • +15
KBC Split Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

Iz splitskog NZJZ-a potvrđuju da pacijent iz Nigerije stiže medicinskim letom, što znači da je zrakoplov unajmljen i da je u pratnji bolesnika medicinsko osoblje. Iz Zračne luke Split do bolnice na Križinama prevest će ga vozilo Hitne pomoći.

U Nigeriji je registrirano 12.486 zaraženih koronavirusom, a umrle su 354 osobe.