splitsko gradsko vijeće

Ivošević i HDZ-ovci žestoko se vrijeđali: 'Ćaća ti je kriminalac... Kmečite kao zadnji papak'

07.09.2023 u 14:29

Bionic
Reading

Novi veliki verbalni incident zabilježen je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Splita, ovaj put između zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića i nekoliko HDZ-ovaca predvođenim predsjednikom stranke Tomislavom Šutom

'Spominjali ste da da je potreban aceton za odlijepiti me iz fotelje direktora 'Vodovoda'. Molim acetonom odlijepite Bojanovog oca iz gradskog stana', otvorio je raspravu Šuta, kojemu je ovo prvo pojavljivanje u Gradskom vijeću.

'Takao si mi se u familiju, sad ćemo o tvojoj ženi i o ostalome. Gazit ćemo vas svaki dan. Familija ti je na repertoaru za pet minuta', nervozno mu je uzvratio Ivošević. Supruga šefa splitskog HDZ-a, inače, zaposlena je baš u gradskoj upravi.

'Ne možete mi govoriti da sam smeće', pobunio se Šuta.

'Ne, nego si pošten Hrvat i katolik', uzvratio je Ivošević.

Situacija u gradskoj vijećnici u tom trenutku je eskalirala, započela su dobacivanja sa svih strana, a dio je izgovoren i mimo mikrofona. Tenzije i glasovi su bili izuzetno povišeni.

'Sad ćemo raspravljati o tome tko radi na ulazima u ilegalne noćne klubove, tko ne reagira na kršenje minimalnih tehničkih uvjeta. Sramite se, zajedno s kriminalnim klanovima okupirali ste cijelu državu', bjesnio je Ivošević.

'Tko je ovdje prvi spomenuo nečijeg člana obitelji, upravo vi. A sada kmečite kao zadnji papak, sramite se', uzvratio je HDZ-ovac Tomislav Prljević.

  • +29
Sjednica Gradskog vijeća Splita Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Uzalud je predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet nastojao smiriti situaciju, Ivošević i HDZ-ovci naprosto su ga ignorirali.

'Radionice vam nisu pomogle', dobacivali su Ivoševiću, referirajući se na odluku da na taj način 'pokuša obuzdati temperament iz doba aktivizma'.

'Ja bih vama preporučio antikorupcijsku radionicu', uzvratio je.

'A tko je od ovih ljudi u vijećnici osuđen?', uznemirio se Šuta.

'Stranka vam osuđena', vraćeno mu je natrag. Dogradonačelnik je HDZ-ovce potom nazvao kriminalcima i lopovima.

'Ćaća ti je kriminalac', uzvratili su mu.

'On nije osuđen kao cijela vaša stranka', dobacio je Ivošević.

Potom je teškom mukom ipak proglašena desetominutna stanka, a sjednica je zatim nastavljena raspravom o novoj gradskoj odluci o komunalnom redu.