uznemiravanje i uvrede

Đerek potvrdila da je obustavljen postupak u kojem je prijavila Puljka i Ivoševića

29.08.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Suspendirana pročelnica splitskog Upravnog odjela za gradsku imovinu Maja Đerek potvrdila je u utorak da je obustavljen postupak u kojem je prijavila gradonačelnika Ivicu Puljka zbog uznemiravanja i njegova zamjenika Bojana Ivoševića zbog vrijeđanja

"Potvrđujem kako je postupak obustavljen zbog činjenice, kako je navedeno, da je zahtjev podnesen nakon suspenzije (iako sam prijavu protiv Ivoševića podnijela u lipnju), kako navodno treba saslušati veliki broj svjedoka te kako mi na raspolaganju stoji veći broj drugih postupaka", istaknula je Đerek u pisanoj izjavi.

Prema njenim riječima, Puljak kao gradonačelnik i zakonski odgovorna osoba je u lipnju u potpunosti ignorirao njenu službenu i pisanu pritužbu protiv Ivoševića, te je nije zaštitio tako da je proslijedio prijavu nadležnim tijelima.

"Sada, u cilju moje osobne i profesionalne diskreditacije te političke eliminacije iz Splita, kad se ne radi o njegovim i Ivoševićevim lutkama na koncu, sve prosljeđuje nadležnim tijelima koje je sam imenovao", ustvrdila je Đerek dodavši kako je "Puljak uspostavio sustav identičan HDZ-ovu modelu te stoga nije ni čudno da je u njima našao nove saveznike".

Podsjeća kako Puljak opet tvrdi da je ona ušla u političku sferu predlažući donošenje Odluke o davanju stanova u najam, čime pokazuje da ne poznaje pravne propise i funkcioniranje Gradske uprave.

  • +4
Maja Đerek i Ivica Puljak protiv nasilja nad dužnosnicima Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Upravna tijela su samostalna, pročelnik je ovlašteni predlagatelj, a rad upravnih tijela je po Statutu Grada javan i ostvaruje se i izvještavanjem medijima, poručila je Đerek.

Također je skandaloznim ocijenila sudjelovanje dogradonačelnika Ivoševića u donošenju Pravilnika o davanju stanova u najam, dok mu je otac u gradskom stanu.