SUTRA PROSVJED PIROTEHNIČARA

Iveković: Glupi zakon o razminiranju treba mijenjati jučer

10.05.2016 u 16:05

Bionic
Reading

Da bi upozorili na zabrinjavajuće uvjete rada, pirotehničari su za sutra najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića i na Trgu svetog Marka u Zagrebu, a očekuju i da ih primi premijer Tihomir Orešković. Njihov glavni zahtjev koji su iznijeli na konferenciji za medije Novog sindikata je izdvajanje djelatnosti razminiranja iz tržišne utakmice jer se tako snižava cijena kvadrata razminiranja do razine neodrživosti

Pirotehničari moraju odraditi što više kvadrata kako bi zadovoljili osnovni kriterij za dobivanje plaće, pojasnio je Mario Iveković iz Novog sindikata. Pirotehničare je jučer primio i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, a odgovore na dopise poslane predsjednici, premijeru i klubovima zastupnika nisu dobili.

'Vidimo da je ljudima u sustavu samo važno da je sve po zakonu, a to što je zakon glup oni ne žele prihvatiti i to da je njihov posao da zakon promijene i to odmah - jučer. Nama je ministar rekao da se slaže s nama da to nije tržišna djelatnost i da će se založiti da se za dvije godine ukloni s tržišta, a za dvije godine neće biti više ljudi koji to danas rade', upozorio je Iveković, javlja Media servis.