PAD AVIONA NA PLAŽU

Istraga o padu zrakoplova kod Splita trajat će mjesec dana

26.06.2015 u 17:00

Bionic
Reading

Dan nakon što je na plaži Resnik pokraj Splita u more pao zrakoplov tipa LA4-200, za tportal je Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu potvrdila da je započela s očevidom te da će najkasnije u roku od trideset dana objaviti preliminarno izvješće o nesreći

Djelatnici Agencije su odmah nakon dojave Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te Ministarstva unutarnjih poslova, obaviješteni o nesreći te su izašli na teren i započeli očevid koji će se nastaviti idućih dana.

Zrakoplov koji se srušio u vlasništvu je Europskog Obalnog Avioprijevoznika, a u padu su poginule dvije osobe, hrvatski i indijski državljanin. Treća osoba koja je bila u zrakoplovu, također hrvatski državljanin, zadobila je teške ozljede.

Daljnja istraga je u tijeku, a nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati bit će objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća.

Marija Vuletić iz tvrtke Europski obalni avioprijevoznik, napomenula je da se ne radi o tipu zrakoplova s kojim će ova tvrtka uskoro uspostaviti redovitu komercijalnu liniju na srednjodalmatinskim otocima, dok je Jan Albers, šef marketinga ECA, potvrdio za tportal da se na zrakoplovu obavljala obuka njihovih pilota, dodavši da o detaljima nesreće ne može obavijestiti javnost prije dovršena očevida.