LEKCIJA HOMOFOBIMA

Irski nadbiskup: Mrziti gay osobe znači mrziti Boga

13.02.2014 u 14:15

Bionic
Reading

Dublinski nadbiskup Diarmuid Martin još jednom je ukazao na važnost međusobnog prihvaćanja svojih sugrađana kad je ovoga tjedna održao govor podrške gay osobama. 'Bog nikad nije stvorio nekoga koga ne voli. Oni koji ne pokazuju ljubav prema gayevima i lezbijkama vrijeđaju Boga. Takve osobe ne samo da su homofobne, već su i bogofobne jer Bog voli sve ljude', izjavio je dublinski nadbiskup, javlja Gay Star News

Martin je poručio svim građanima i građankama da moraju reagirati na nepravdu, prenosi Crol.hr.

'Određen način ponašanja nekih ljudi prema osobama koje su gay nije u kršćanskom duhu. Mi moramo imati hrabrosti i usprotiviti se takvom ponašanju', rekao je nadbiskup.

Napomenuo je i kako one osobe koje se protive istospolnim brakovima nisu automatski homofobne.

'Moramo prihvatiti promjene koje su stigle u Irsku i naučiti živjeti s različitostima na način da se međusobno poštujemo. Svi pripadamo jedni drugima i ne možemo izgraditi bolje društvo ako neke ljude isključujemo', kazao je Martin u svom prepoznatljivom tonu.

Iako se protivi bračnoj jednakosti, Martin podržava registrirano partnerstvo istospolnih zajednica, jer smatra da država treba zaštititi sve oblike romantičnih veza koje se ne nazivaju brakom.

Više o toj temi pročitajte ovdje