NAMJERNO KAŠLJANJE U LICE

Irski ministar zdravstva žrtva bizarne 'igre' s koronavirusom

27.03.2020 u 09:48

Bionic
Reading

Irski ministar zdravstva Simon Harris izjavio je u četvrtak da su mu se dvije osobe namjerno nakašljale u lice, kao dio 'igre' na društvenim mrežama

Izvještavajući o epidemiološkom stanju u toj zemlji, irski ministar otkrio je da mu je nepoznati par prišao u utorak dok je hodao od zgrade vlade do svojeg ureda u ministarstvu zdravstva u središtu Dublina.

'Bilo im je smiješno prići mi i zakašljati glasno u mojem smjeru, a zatim pobjeći. Čini se kako je riječ o nekoj igri na društvenim medijima. Ovo nije igra, ovo je odvratno', kazao je Harris.

Ministar je ocijenio da oni koji se 'igraju' namjerno ciljaju starije osobe te ih je pozvao da razmisle o situaciji u Italiji, Španjolskoj i drugim dijelovima svijeta u kojima dnevno umire nekoliko stotina ljudi.

'Zamislite da je to bila vaša baka ili djed, majka, otac, vaš prijatelj s dijagnozom cistične fibroze... Ovakvo ponašanje trebaju kažnjavati strogi zakoni', naglasio je Harris.

Prema pisanju The Irish Timesa, irska policija zaprimila je nekoliko prijava o mladima koji namjerno kašlju prema starijim osobama, ali dodaje da je riječ o izoliranim slučajevima.

Glasnogovornik irske policije dodao je da je upoznat s izvješćima s društvenih mreža o namjernom kašljanju te je najavio da bi takva aktivnost mogla predstavljati kazneno djelo. Zbog sličnog slučaja u ponedjeljak je na području grofovije Waterford uhićen mladić, dodaje irski tisak.