PRAVOBRANITELJICA SLONJŠAK

'Invalidima treba priznati veće sposobnosti za rad'

21.03.2014 u 19:47

Bionic
Reading

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak istaknula je u povodu Svjetskoga dana sindroma Down i Nacionalnoga dan invalida rada koji se obilježava danas da invalidima obiju skupina treba priznati veće sposobnosti, a posebice kada je riječ o njihovom radnom potencijalu i sposobnostima

U današnjem priopćenju pravobraniteljica Slonjšak kao pozitivan pomak spominje podatak Hrvatske zajednice za sindrom Down da je ove školske godine u redovne škole uključeno 68 djece s Down sindromom Down.

'Udruga neumorno radi na prenošenju bogatih svjetskih iskustva o načinima na koji osobe sa sindromom Down stječu vještine i znanja. Vjerujemo da će tako dokazani potencijal osoba sa sindromom Down biti prepoznat i u većoj mjeri iskorišten i u svijetu rada', ističe Slonjšak.

Dodaje kako ona i djelatnici Ureda za osobe s invaliditetom vjeruju da će osobe, čiji je invaliditet posljedica ozljede na radu ili zdravstvenoga stanja koje je uzrok da više ne mogu obavljati poslove koje su se ranije radili, kroz poboljšanje zakonskog uređenja profesionalne rehabilitacije i osiguravanje potrebne podrške i prilagodbe moći ostvariti svoje pravo na rad i korištenje preostalih radnih sposobnosti.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i djelatnici Ureda čestitali su njihov dan svim osobama sa sindrom Down i invalidima rada, članovima njihovih obitelji i udruga kao i svima onima koji im svakodnevno pomažu u svladavanju prepreka.