nema nekretnine

Imovinska kartica otkriva: Marijana Petir uštedjela 5,2 milijuna kuna

24.08.2020 u 07:43

Bionic
Reading

Marijana Petir, nezavisna saborska zastupnica i bivša europarlamentarka, primat će iduće četiri godine u Hrvatskom saboru plaću od 17.510 kuna neto. Vozi Opel Astru iz 2016., nema nekretnine, ali zato ima ušteđevinu veću od 5,2 milijuna kuna

Kako piše Večernji list, u imovinsku karticu koju je popunila 20. kolovoza upisano je pod njezinim imenom 811.975 kuna i 590.000 eura štednje od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada.

Potražuje 376.500 kuna koje je nekome pozajmila. Članica je, kako je navela, DVD-a Mustafina Klada i HPD-a Zagreb. Jučer je, naime, istekao rok do kojeg su saborski zastupnici morali predati imovinske kartice, a danas rok za to istječe i ministrima.

Petir, inače bivša dugogodišnja članica HSS-a s čije liste je dvaput ulazila u Sabor (4. i 6. saziv) i jednom u Europski parlament (2014. - 2019.), od isključivanja iz stranke 2017. nastupa kao nezavisna političarka, a u aktualni, deseti saziv Sabora ušla je s liste HDZ-a i članica je saborskog Kluba HDZ-a. Predsjednica je Odbora za poljoprivredu, a članica odbora za europske poslove te za međuparlamentarnu suradnju.

‘Ljudi koji su radili nemire u stranci, koji su radili štetu stranci dugi niz mjeseci, koji su organizirali prosvjede, koji su plaćali portale koje kontroliraju druge stranke više nisu u HSS-u i ja sam jako sretan zbog toga. Oni nikad nisu ni pripadali HSS-u i ne bih previše vremena i riječi trošio na njih’, komentirao je u lipnju 2017. predsjednik HSS-a Krešo Beljak isključivanje Petir i još troje članova iz HSS-a.