povratak u klupe u rujnu

Prije jednomjesečne stanke podijeljeni saborski odbori: Vidović Krišto obitelj, Petir poljoprivreda, Selak Raspudić ravnopravnost spolova

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 31.07.2020 14:25
  • Objavljeno 31.07.2020 u 14:25
Marija Selak Raspudić

Marija Selak Raspudić

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Izborom 20-ak svojih odbora i izaslanstava Hrvatski je sabor u petak zaključio rad i 1. sjednicu, a zastupnici se u Sabornicu vraćaju već početkom rujna

Druga, izvanredna sjednica planirana je za 2. rujna, rekao im je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

„Svima želim svako dobro i vidimo se uskoro“, poručio je zastupnicima.

Sabor redovito zasjeda dva puta na godinu: između 15. siječnja i 15. srpnja te između 15. rujna i 15. prosinca, sve sjednice izvan tih 'datuma' nose oznaku izvanrednih.

Kompletirani odbori

Nakon što je prošli tjedan izabrao odbore ključne za konstituiranje i za ovotjedni rad, Sabor je danas kompletirao izbor 30-ak radnih tijela i izaslanstava.

Za predsjednike odbora za vanjsku i unutarnju politiku izabrao je Garija Capellija (HDZ) i Nikšu Vukasa (SDP), za potpredsjednike Sanju Udović (SDP) i Marija Kapulicu (HDZ).

Erik Fabijanić (SDP) je predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju, potpredsjednik mu je Davor Ivo Stier (HDZ).

Odbor za gospodarstvo vodi Žarko Tušek (HDZ), onaj za turizam Branko Grčić (SDP), potpredsjednici su im Anka Mrak Taritaš (Glas) i Anton Kliman (HDZ).

  • +4
  • +1

Hrvatski sabor

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Odbora za ljudska i prava nacionalnih manjina je Milorad Pupovac, potpredsjednik Zlatko Hasanbegović (DP) , Odbor za pravosuđe vodi Mišel Jakšić (SDP), potpredsjednik je Krunoslav Katičić (HDZ).

Predsjednik Odbora za rad i mirovinski sustav je Davorko Vidović (SDP), potpredsjednik Darko Sobota (HDZ), predsjednica Odbora za zdravstvo je Renata Sabljak Dračevac (SDP), potpredsjednica Maja Grba Bujević (HDZ).

Vidović-Krišto predsjednica Odbora za obitelj

Odborima za obitelj i mlade te za obrazovanje predsjedat će Karolina Vidović Krišto (DP) i Vesna Bedeković (HDZ), potpredsjednici su im Ante Bačić (HDZ) i Marijan Pavliček (HKS).

Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova je Marija Selak Raspudić (Most), potpredsjednica Branka Juiričev Martinčev (HDZ).

  • +3

Glasanje o Zakonu o obnovi Zagreba nakon potresa

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Odbor za Hrvate izvan Hrvatske vodit će Zdravka Bušić (HDZ), potpredsjednik Odbora je Nino Raspudić (Most), na čelu Odbora za ratne veterane je Josip Đakić (HDZ), potpredsjednik je Miro Bulj.

Marijana Petir predsjednica Odbora za poljoprivredu

Predsjednice odbora za zaštitu okoliša i za poljoprivredu su Sandra Benčić (Možemo) i Marijana Petir (NZ), potpredsjednici Josip Borić (HDZ) i Ružica Vukovac (DP). Odbor za regionalni razvoj vodi Marko Pavić (HDZ), potpredsjednik je Marin Lerotić (IDS).

Na čelu Odbora za pomorstvo je HDZ-ov Pero Ćosić, potpredsjednica mu je Mirela Ahmetović (SDP), Odborom za lokalnu i područnu samoupravu predsjeda Ivan Penava (DP), potpredsjednik je Miro Totgergeli (HDZ).

Predsjednica Odbora za predstavke i pritužbe je Ivana Posavec Krivec (SDP), potpredsjednica Anja Šimpraga (SDSS).

Natalija Martinčević (NS Reformisti) i Željko Pavić (SDP) predsjednica su i potpredsjednik Odbora za medije.

Predsjednik 'Antikorupcijskog vijeća je Nikola Grmoja (Most), potpredsjednik Ivan Radić (HDZ).

Bernardić voditelj izaslanstva za OESS

Za voditelje svojih izaslanstava u parlamentarnim skupštinama Vijeća Europe, NATO-a i OESS-a, Sabor je izabrao Marijanu Balić (HDZ), Miroslava Tuđmana (HDZ) i Davora Bernardića (SDP).

Sabor je ranije izabrao odbore za Ustav, za zakonodavstvo, za obranu, za europske poslove, za financije te za izbor i imenovanja,

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!