marijana petir

'Mene srce boli kad vidim što Krešo Beljak radi od HSS-a, svaki njegov istup izaziva traumu'

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 30.07.2020 11:32
  • Objavljeno 30.07.2020 u 11:32
Marijana Petir

Marijana Petir

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Marijana Petir je, kao trenutno bivša članica HSS-a, prokomentirala izbore u HSS-u

Ističe kako smatra da se ovi izbori održavaju u jednom nedemokratskom ozračju, dogovorenom politiko između Kreše Beljaka i Željka Lenarta kako bi ustvari zamaglili stvarnu situaciju i pokušali prikazati da dva kandidata koja su danas ponuđena ustvari znače demokraciju, javlja N1.

"Bez obzira na to što se drugi potencijalni kandidati nisu mogli uključiti u ovu utrku i bez obzira što su sve odluke donesene protivno Statutu. Ja smatram da je ova skupština HSS-a koja se danas održava farsa i da je Krešo Beljak nakon velikog poraza i potopa na parlamentarnim izborima trebao časno odstupiti, ponuditi ostavku.

Bilo je potrebno imenovati v.d. predsjednika i to iz redova onih koji su neutralni, koji nisu zainteresirani za tu utrku, ali koji bi primjereno pripremili u jednom normalno roku novu skupštinu i omogućili svima koji se žele kandidirati da se kandidiraju. Uključujući i situaciju da vrate nas koje je Krešo Beljak nepravedno izbacio iz stranke, a za koje se pokazalo da kako tada, a tako i danas dobivamo izbore na svoje ime", pojasnila je Petir.

Reagirala na izjave Ana-Marije Petin

Reagirala je i na izjavu potpredsjednice HSS-a Ana-Marije Petin koja je optužila Beljaka za lažiranje službenih dokumenata.

Kaže kako joj je drago da su svi oni koji su do jučer podržavali Krešu Beljaka, uključujući i spomenutu potpredsjednicu HSS-a, napokon progledali.

"Nadam se da to ipak nije prekasno za HSS i da će se možda spasiti ono nešto malo što je od HSS-a ostalo. Moram reći da na temelju vlastitog iskustva nemam neke optimistične prognoze. Vi znate da smo mi imali dokaze 2016. godine da je Krešo Beljak sa svojim suradnicima falsificirao skupštine HSS-a u nekoliko županijskih organizacija. Reagirali smo i na stalna kršenja Statuta prema Ministarstvu uprave. Koje je odšutilo, nije odreagiralo i jedina mogućnost koja je nama ostala za djelovanje jest bilo prionuti prema Upravnom sudu i mi smo sad već tri godine na sudu i ne znamo kako će taj spor završiti", rekla je Petir.

Poručuje kako kolegama želi sve najbolje u toj bitci, ali kako smatra da su trebali puno prije reagirati.

O žalbi Visokom upravnom sudu kaže kako je to predmet koji je još uvijek u tijeku i kako joj je teško reći kakva bi bila odluka.

Upitana postoji li šansa, u slučaju da ishod odluke suda bude pozitivan za nju, dva zastupnika HSS-a budu u oporbi i jedan zastupnik u Vladajućoj većini, odgovara:

"U Hrvatskoj je svakako sve moguće. Vi znate da su se u mojoj kući obnavljali ogranci HSS-a i da sam ja kao djevojčica nekako pratila tu politiku HSS-a i ugradila je u svoj politički rad zajedno s vrijednostima na kojima HSS počiva. Mene srce boli kad vidim što Krešo Beljak radi od HSS-a, kao što svaki njegov istup izaziva traumu i kod svakog HSS-ovca i svakog domoljubnog čovjeka u Hrvatskoj".

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!