JAKOVČIĆ PREDAO VLAST FLEGI

IDS u Vladi ima Lorencina i ne razmišlja o tome da ima još nekog

07.06.2013 u 18:07

Bionic
Reading

Nakon tri mandata na čelu Istarske županije Ivan Jakovčić predao je danas dužnost novoizabranom županu Valteru Flegi. Do unutarstranačkih izbora u siječnju posvetit će se jačanju IDS-a, a kako je odgovarajući na pitanja medija danas razotkrio, IDS-u je dovoljan jedan čovjek u Vladi

Zaželjevši novom županu uspješan rad, Jakovčić je istaknuo kako je pred njim velik izazov, no i da je uvjeren da će Flego sjajno voditi županiju. Nakon dvanaest godina obavljanja dužnosti župana, zadovoljan izbornom pobjedom IDS-a i time da vlast predaje stranačkom kolegi Flegi, raspoloženi Jakovčić je zahvalio medijima na suradnji te napomenuo kako se nada da će ga javnost pamtiti kao čovjeka koji je napravio značajne pomake u Istri.

'Prije svega želim istaknuti ulogu koju smo odradili u jačanju identiteta Istre koja je danas itekako jaka hrvatska, ali i europska regija, a sve to uključuje i do tisuće raznih programa i projekata koje smo zajedno realizirali', kazao je Jakovčić.

Novi župan Valter Flego istaknuo je da će biti župan svih građana Istre. Prilikom današnje primopredaje vlasti u sjedištu Istarske županije, novoizabrani istarski župan zahvalio je Jakovčiću na dosadašnjem radu i obećao da će nastaviti preuzete projekte, tradiciju očuvanja regionalnog identiteta uz prilagodbu novim uvjetima Europske unije te obećao i da će graditi mostove suradnje, kako sa suradnicima, tako i s građanima i institucijama.

'Očekujem suradnju s Milanovićem i nadam se da će ona biti kao prije parlamentarnih izbora. Sada se moramo posvetiti velikim problemima u kojima se zemlja nalazi. Nisam izrazio želju da bih ušao u Vladu, to je bila spekulacija novinara. U Vladi imamo ministra Darka Lorencina i niti ne razmišljam o tome da imamo još nekog', kazao je medijima
Jakovčić, izrazivši uvjerenje da će do sastanka koalicijskih partnera doći.

Na pitanje čime će se odsad baviti, bivši župan Ivan Jakovčić odgovorio je da će do siječnja, kada su unutarstranački izbori, voditi IDS.

'Čeka me mnogo posla jer je stranka na izborima ostvarila fantastične rezultate, no u nekim smo sredinama zatajili', kazao je Jakovčić, odgovorivši i kako je prerano govoriti o tome hoće li se ponovno kandidirati za predsjednika IDS-a.