vrEMENSKA PROGNOZA

Temperature rastu: I u petak djelomice sunčano te manje hladno, ponegdje ipak mraz

07.04.2023 u 07:26

Bionic
Reading

Na Jadranu te u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima pretežno ili djelomice sunčano uz postupan porast naoblake, a najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. Na istoku pretežno oblačno, a malo kiše može pasti ponajprije u Podunavlju i Podravini, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Vjetar slab, u istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 15 °C.

U Zagrebu djelomice sunčano uz postupan porast naoblake. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura oko 14 °C.

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni uz povremene jake udare, osobito u Podravini i Baranji. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 9 i 11 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano, sredinom dana uz prolazno više oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 10 i 12 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 11 °C.

Istra

Pretežno vedro i sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura koja će sredinom dana okretati na sjeverozapadni i zapadni vjetar. More će bit malo, ponegdje umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 10 do 13 °C.

  • +16
Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano. Puhat će umjerena, mjestimice i jaka bura, poslijepodne sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 13 °C.

Dalmacija

Pretežno ili djelomice sunčano. Puhat će umjerena i mjestimice jaka bura, poslijepodne sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 15 °C.