prognoza

Produženi uskrsni vikend: Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka

06.04.2023 u 08:39

Bionic
Reading

Produženi uskrsni vikend bit će posvuda oblačniji, a ponegdje će biti i malo kiše. S nedjelje će na obali opet puhati bura, ali ne tako jaka kao prošlih dana, prognozira Krešimir Mikec

U petak će na kopnu biti promjenljivo i još ujutro hladno uz vjerojatnost mraza, a na Jadranu pretežno sunčano. Pretežno ili djelomice sunčano, ujutro u unutrašnjosti mjestimice mraz. U gorskim predjelima ponegdje oblačnije uz mogućnost za lokalno vrlo malo kiše.

Prema kraju dana porast naoblake sa sjevera. Vjetar na kopnu slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a na moru zapadni i sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od -4 do 1, na moru od 3 do 8, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 °C, piše DHMZ.

U subotu oblačnije, mjestimice uz kišu, vjerojatniju u unutrašnjosti. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na istoku u petak do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu vjetar slab do umjeren, u petak jugozapadni, u subotu prolazno jugo.

  • +10
Loše vrijeme u priobalju Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Do kraja tjedna na kopnu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, uglavnom u drugom dijelu subote i u prvom dijelu nedjelje s mjestimičnom kišom, a u nedjelju će ponovno uz sjeverozapadni vjetar zapuhati bura. Temperatura će malo porasti, ali i dalje će biti niža od prosječne za ovaj dio travnja, prognoza je Krešimira Mikeca iz DHMZ-a za HRT.

  • +16
Prvi turisti stigli na Hvar ususret Uskrsu Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL