KORONAVIRUS

Koprivničko-križevački stožer izvijestio o novom oboljelom, zabranjen posjet bolnicama i domu za starije

21.06.2020 u 23:46

Bionic
Reading

Stožer Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u nedjelju popodne odlučio je zabraniti posjete križevačkoj bolnici i domovima za starije s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju.

Tu su odluku donijeli na telefonskoj sjednici stožera nakon što je potvrđen jedan pozitivan slučaj koronavirusa, a riječ je o pacijentu Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek" koji je sukladno protokolima prije daljnje medicinske obrade testiran te je, nakon prvotnog negativnog nalaza, ponovnim testiranjem potvrđen kao asimptomaski nositelj koronavirusa.

Pacijent je zajedno s još četiri pacijenta koji su bili u bliskom kontaktu, zbrinut i premješten u izolaciju na Infektivnom odjelu koprivničke bolnice sukladno protokolima i uputama koje propisuju parametre zbrinjavanja infektivnih pacijenata, a nakon epidemiološke obrade iz predostrožnosti su mjerom kućne samoizolacije obuhvaćena i četiri zdravstvena djelatnika, izvijestili su iz Stožera.

Županijski stožer Civilne zaštite još jednom je apelirao na građane da se odgovorno ponašaju i pridržavaju svih dosad donesenih općih mjera i uputa o fizičkom distanciranju i smanjenju socijalnog kontakta, održavanju higijenskog standarda i dezinfekcije, koje su od ključne važnosti za sprječavanje širenja bolesti.