JOŠ MASOVNIJE PROTIV VLADE

I sindikat Preporod izlazi na referendum

10.09.2012 u 15:15

Bionic
Reading

Referendumu o prihvaćanju ili neprihvaćanju izmjena Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, koji među svojim članstvom od 11. do 13. rujna organiziraju četiri sindikata javnih službi, pridružit će se i članovi sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod

Iz sindikata Preporod najavljeno je kako će referendumsko izjašnjavanje biti omogućeno svakom sindikalnom članu u više od 330 osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova.

Predsjednik sindikata Željko Stipić pojasnio je da su tri razloga zbog kojih će i članovi Preporoda sudjelovati na izjašnjavanju zaposlenika u javnim službama. Za prvi je razlog naveo kako je 'suštinske, principijelne naravi' po kojemu 'o važnim pitanjima posljednju riječ treba izreći sindikalno članstvo'.

'Drugi je razlog izlaska na referendum članova Preporoda taj što će o rezultatima ovog izjašnjavanja značajno ovisiti materijalni položaj skoro 9.000 naših članova. Treći je razlog uključenosti Preporoda u ovo izjašnjavanje što ćemo, nakon ovog izjašnjavanja, i u Preporodu točno znati što naše članstvo misli o ponudi Vlade', potvrdio je Stipić.

Naveo je i kako će 'rezultati referenduma u značajnoj mjeri usmjeriti sve buduće poteze Preporoda vezane uz aktualni spor između pojedinih sindikata javnih službi i Vlade'.

Stoga su pozvali svoje članstvo da 'izađe na referendum, izabere ono rješenje koje će biti manje loše te svojim izjašnjavanjem pomogne svojim sindikalnim vođama pri donošenju budućih važnih odluka'.